't Overschotje

’t Overschotje

Op deze pagina willen wij u enig inzicht geven in de activiteiten binnen onze vereniging. Korfbalvereniging ’t Overschotje is een veelzijdige vereniging waar een groot aantal mensen korfballen. Daarnaast is er veel aandacht voor nevenactiviteiten zoals kaarten en allerlei activiteiten voor de jeugd.

Wat is ’t Overschotje

Eerst enkele feiten:

  • ’t Overschotje is opgericht in 1922.
  • ’t Overschotje heeft een eigen veldaccommodatie. Kantine ’t Schot, kleedkamers, grasveld en kunstgrasveld bevinden zich op sportpark ‘De Elze’, Elzelaan 1.
  • ’t Overschotje is al sinds eind 1999 te vinden op www.overschotje.nl
  • ’t Overschotje organiseert regelmatig gezellige avonden voor eigen leden en kent diverse commissies.
  • ’t Overschotje kent jaarlijks terugkerende activiteiten, waaronder de oliebollenactie en het jeugdkamp.

Kangoeroeklup

Al op kleuterleeftijd is de jeugd van Lochem en omstreken welkom op onze velden. Een uur per week vermaken zij zich op, om en in onze accommodatie met allerlei spelletjes. ’s Winters vind je de Kangoeroeklup in de sporthal. Op ongeveer 6-jarige leeftijd gaan we over tot het spelen van echte wedstrijden. Op de trainingen wordt in eerste instantie de angst voor de bal weggenomen. We leren te doelen op de korf en samen te spelen. Dan worden ook de eerste wedstrijden gespeeld tegen andere verenigingen. Natuurlijk wordt er niet alleen gekorfbald. Er wordt bijvoorbeeld regelmatig een gezellige avond georganiseerd. We knutselen, dansen, kijken een film, sjoelen, maken lekkere taartjes, doen een griezeltocht en gaan op kamp. Telkens proberen we iets anders te bedenken. Alles gebeurt onder leiding van enthousiaste vrijwilligers. Lijkt het je ook leuk om mee te doen met de Kangoeroeklup of een van de jeugdteams van ’t Overschotje? Neem contact met ons op.

Tenue

Het tenue van ’t Overschotje bestaat uit een wit shirt met blauwe verticale baan en een witte broek/rok. Dit met enige variatie voor diverse teams.

Nevenactiviteiten

Voor eigen leden organiseert ’t Overschotje elke maand een kaart- en spelavond. Ook zijn er tal van andere activiteiten zoals de jaarlijkse feestavond, de dropping en de kerstwandeling. De jeugd heeft eigen activiteiten, zoals de creatieve avonden, de playbackavond, sinterklaasfeest, paaseieren zoeken en het jeugdkamp. Naar buiten toe is er onder andere de jaarlijkse oliebollenactie.

Waar en wanneer ’t Overschotje

Voor korfbal kun je van maart tot en met oktober terecht op sportpark ‘De Elze’. Van november tot maart wordt er gesport in Sporthal “De Beemd” Zutphenseweg 110. Het korfbalveld heeft een goede verlichting, zodat er ook ’s avonds gekorfbald of getraind kan worden. Hierna kan men zich douchen in onze kleedruimte.